Koleksiyonsuz Toplum atölyeleri Nilüfer’de başladı
Nilüfer Belediyesi’nin başlattığı “Toplanamayan Toplum” çalıştayına katılan Murat Erşen, klasik ve çağdaş siyasi ideolojide toplumun temellerine ve büyük düşünürlerin bu konudaki teorilerine değindi.
Farklı disiplinlerdeki atölye çalışmaları ile katılımcılara kendilerini geliştirme fırsatı sunan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yeni bir söyleşi serisine başladı.
Filozof, çevirmen ve editör Murat Erşen’in katılımıyla düzenlenen “Toplanamayan Toplum” atölyelerinde toplum ve katılım kavramları farklı açılardan ele alınıyor.
Uncollected Society’nin ilk oturumunda, “Klasik ve modern siyaset felsefesinde toplumun temeli”, bir yanda büyük düşünürlerin çözülen bağları, diğer yanda sertleşen sonlarıyla toplum ve ortaklık sorunu tartışıldı. Misi’deki Edebiyat Müzesi’nde düzenlenen atölye çalışması.
Klasik siyasi ideoloji; İnsanın sosyal bir varlık olarak kabul edilmesiyle yola çıktığını söyleyen Murat Erşen, çağdaş siyasi ideolojinin toplum sözleşmesi teorilerine ağırlık verdiğini belirtti. Erşen, “En önemlisi, tüketim toplumu ve sosyal medya ile herkesin kendi kendisinin operatörü ve ürünü haline geldiği, neo-liberalizmin, sağın ve popülizmin kol gezdiği yeni toplumsal aşamada ortaklığın ne olduğunu gözden geçirmektir. yükselişte ve hiçbir ortak yanı olmayanların bir arada kalma olasılıkları. “Sorunlardan biri gibi görünüyor,” dedi.
Murat Erşen, “İnsan sosyal bir varlık mıdır?” Koleksiyonsuz Toplum atölyelerinde. “Bir topluluğun veya ortaklığın temelinde ne yatıyor?”, “Ortak hiçbir şeyi olmayanlar bir arada kalabilir mi?”, “Tüketim ve gösteri çağında toplumlar nasıldır?” Büyük düşünürlerden alıntılar yaparak sorularına cevap arayacaklarını söyledi.
Derneğin bir araya gelemeyen ikinci oturumunda 8 Nisan’da gerçekleşecek olan çalıştayın ikinci oturumunda “Ortak noktası olmayanların ortaklığı”, 15 Nisan’daki son oturumunda ise “ Kontrol ve disiplin toplumu, tüketim toplumu, gösteri toplumu, bilişim, şeffaf, yorgun toplum” konuları işlenecektir.
Atölyelere katılmak isteyenler [email protected] adresinden kayıt yaptırabilir veya (224) 486 62 74 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı